Výuka výchovy k občanství na českobudějovických základních školách - Hřídelová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce Výuka výchovy k občanství na českobudějovických základních školách se zaměřuje na aktuální stav vyučování předmětu výchova k občanství na základních školách v Českých Budějovicích. Teoretická část se zabývá systémem kurikulárních dokumentů, analýzou Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání a jeho následnou komparací s jednotlivými školními vzdělávacími programy na vybraných českobudějovických základních školách. Praktická část představuje rozhovory se čtveřicí učitelů, vyučujících předmět výchova k občanství na vybraných základních školách v Českých Budějovicích. Jedná se o následující základní školy: ZŠ a MŠ Kubatova, Základní škola Matice školské, Církevní základní škola a ZŠ a MŠ J. Š. Baara.
Teaching Civic Education at Elementary Schools in České Budějovice
Keywords: výchova k občanství; RVP; ŠVP; Strategie 2020; Strategie 2030+; učitel; civic education; FEP; SEP; Strategy 2020; Strategy 2030+; teacher