Současný stav problematiky NH2 funkcionalizace pomocí plazmatu - Štědrý, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou cíleného navazování funkčních skupin na povrch ošetřovaných materiálů za použití plazmových technologií se zaměřením na NH2 chemické funkční skupiny. Práce je rešeršního charakteru. Cílem práce je přinést ucelený přehled dosavadních dosažených výsledků z dané vědní oblasti. Tato práce by měla sloužit jako podklad pro následné experimenty na pracovišti. V první části jsou charakterizovány plazmové výboje a druhy plazmových technologií se zaměřením na funkcionalizaci. V druhé části je zpracovaná rešerše jednotlivých dosažených výsledků při experimentálním výzkumu.
Present state of NH 2 functionalization by plasma
Keywords: NH2 chemické funkční skupiny; plazmatické technologie; funkcionalizace; NH2 functional chemical groups; plasma technology; functionalization