Evropská spolupráce v oblasti vzdělávání a praxe - Mimrová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2006)
Cílem bakalářské práce je přiblížit problematiku vzdělávání a odborné přípravy v Evropské unii. Práce je rozdělena na obecnou prezentaci evropské vzdělávací politiky v úvodní části, dále na vybrané vzdělávací programy Evropské unie v hlavní části práce a na prezentaci možnosti studia, odborné přípravy a účasti v dobrovolných projektech pro studenty a mládež v části závěrečné. Práci rovněž doplňují podrobné dokumenty o účasti v konkrétních programech a přehled kontaktů na řídící instituce a organizace těchto projektů a akcí. Hlavním cílem je snaha blíže specifikovat vybrané evropské vzdělávací programy a poukázat na jejich význam a praktický přínos.
European cooperation in education and training
Keywords: Evropská unie; evropská vzdělávací politika; the European Union; the European educational policy