Edukační web se zaměřením na experimentální výuku fyziky na 2. stupni základní školy - Hejtmánek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této diplomové práce je vytvoření edukačního portálu určeného pro podporu výuky fyziky na 2. stupni ZŠ s využitím standardních metod pro návrh webu. Účelem portálu bude zjednodušení přípravy učitelů na experimentální výuku na 2. stupni základních škol prostřednictvím databáze návodů na experimenty a dalších materiálů, jako jsou např. videa. Přínos tohoto portálu bude ověřován a hodnocen pomocí hloubkových rozhovorů právě s učiteli fyziky na 2. stupni základních škol. Součástí práce je také analýza a evaluace obdobných webových projektů, které se zabývají výukou fyziky. V první části diplomové práce se zabývám analýzou a evaluací obdobných webových projektů. Další část je zaměřena na návrh a vytvoření samotného edukačního portálu a obsahuje stručné informace o metodách návrhu a postupech tvorby. V další části se budu zabývat tvorbou obsahu pro portál a nakonec provedu rozhovory s učiteli, kteří vytvořený edukační web používali.
Educational website focusing on experimental teaching physics at the 2nd grade of elementary school
Keywords: edukační web; experimentální výuka fyziky; kvalitativní výzkum; školní pokusy; fyzika; educational website; experimental teaching physics; quality research; school experimets; physics