Vliv hnojení N na sladovnickou kvalitu ječmene - Peca, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce prezentuje výsledky pokusu s jarním ječmenem, který byl založen v roce 2016. Pokus byl realizován u pana Bc. Jiřího Nepovíma, v Opatovicích u Světlé nad Sázavou. Pokusnou odrůdou jarního ječmene byl Laudis 550 a předmětem pokusu byla stupňovaná dávka N a její vliv na výnosové a kvalitativní prvky. Pokusné dávky N byly stanoveny na 60 kg.ha-1 90 kg.ha-1 a 120 kg.ha-1. Se zvýšením dávky N o 30 kg.ha-1 se obsah N-látek v zrně zvýšil o 0,9 % a v celkovém výnosu se projevil o 0,5 t.ha-1.
The influence of nitrogen fertilization on malting quality of spring barley
Keywords: Jarní sladovnický ječmen; slad; sladovnická kvalita; počet rostlin; počet odnoží; klasů na plošnou jednotku; počet zrn v klasu; hmotnost tisíce semen; výnos zrna; Spring malting barley; malt; malting quality the number of plants; offshoot; cobs per unit; number of grains per spike; thousand seed weight; grain yield; varieties