Pracovní listy pro výuku matematiky na druhém stupni ZŠ z vybraných témat - Ondráčková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2020)
Hlavním cílem diplomové práce je na základě pracovních listů ověřit znalosti z oblasti aritmetiky jednak žáků 2. stupně vybraných základních škol, jednak žáků vybraných víceletých gymnázií. Teoretická část diplomové práce je zaměřena na znalosti, které by každý žák měl ovládat. Praktická část obsahuje 4 pracovní listy určené pro žáky šestého, sedmého, osmého a devátého ročníku základní školy, resp. pro žáky odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Řešení pracovních listů s podrobným postupem jsou uvedeny v příloze diplomové práce. Součástí praktické části jsou výsledky výzkumu, které ukazují na rozdíly ve znalostech žáků daných škol.
Worksheets for teaching mathematics at secondary school from selected topics
Keywords: pracovní list; výzkum; slovní úloha; graf; zlomek; rovnice; funkce; výraz; worksheet; research; word problem; chart; fraction; equation; function; expression