Vytvoření norem pro testování síly zápěstí pomocí dynamometru Kern MAP 80K1S u hráčů HC Motor České Budějovice - Mercl, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem diplomové práce je vytvoření norem pro testování síly zápěstí u mládeže HC Motor České Budějovice a standardizace získaných dat. V teoretické části je pomocí odborné literatury vytvořena osnova zaměřená na problematiku daného odvětví. Výzkum se zabývá aplikováním testu síly zápěstí na hráče HC Motor České Budějovice v kategorii mužů, a také ve všech mládežnických kategoriích, konkrétně u juniorů, dorostu a žáků. Získané hodnoty byly navzájem porovnány mezi sebou a získané výsledky vyhodnoceny. Z daných výsledků byly vypozorovány vzájemné souvislosti a vytvořeny normy. Průměrná hodnoty získaná u mužů je 116,27 kg, u juniorů 108,92 kg, u staršího dorostu 96,8 kg, u mladšího dorostu 86,43 kg, u starších žáků 56,97kg a u mladších žáků 41,68 kg.
Development of standards for testing the wrist strength using the Kern MAP 80K1S dynamometer for HC Motor České Budějovice players
Keywords: lední hokej; motorické schopnosti; síla zápěstí; fyzické testy; ice hockey; motor skills; wrist strength; physical tests