Řízení projektů ve vybraném podniku - Pimpara, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem diplomové práce je analyzovat systém projektové řízení ve vybraném podniku a navrhnout jeho případné změny na základě konkrétních nálezů. První část práce je věnována hlavním teoriím popisující význam projektu jako takového, projektového řízení a jeho vývoj v průběhu historie spolu se základními přístupy využívanými pro projektové řízení. Pozornost je věnována i standardizaci projektového řízení a jednotlivým organizacím, které se starají o popisování a udržování samotného know-how projektového řízení. Druhá část práce popisuje vybraný podnik, jeho historii a předmět podnikání. V této části je také provedena analýza daného systému projektového řízení, která zkoumá podnikové dokumenty, nástroje, příručky a procesy, které firma zavedla pro podporu projektového řízení. Na základě zjištění z provedené analýzy je pak v poslední části vyjmenováno několik návrhů nápravných opatření, které by mohly vést ke zlepšení projektového řízení ve vybrané společnosti.
Project management in a selected company
Keywords: Projektové řízení; Projekt; Vývoj projektového řízení; Projektové fáze; Projektový cyklus; Projektové plánování; Typologie projektů; Proces; Řízení projektových procesů; Project Management; Project; Development of Project Management; Project Phase; Project Cycle; Project Planning; Project Typology; Process; Managing Project Processes