Strukturální fondy - Houšková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce na téma Strukturální fondy přináší ucelený přehled strukturálních fondů v teoretické části, objasňuje oblast regionální politiky EU, jejich cílů a nástrojů pro programovací období 2000 - 2006, 2007 - 2013. Dále je zde obsažena kapitola, která se věnuje konkrétně České republice a fondům EU a kapitola Jak získat dotaci.Veškeré onformace byly čerpány z odborné literatury a webových portálů. Hlavní část zracovává problematiku Evropského sociálního fondu a operačních programů pro obě programovací období, hodnotí národní projekty Jihočeského kraje Najdi si práci v Jihočeském kraji a Návrat do práce v Jihočeském kraji. Podkladem pro praktickou část byly zejména Zadávací dokumentace obou projektů a vlastní zkušenosti.
Structural funds
Keywords: Regionální politika Evropské unie; strukturální fondy; Evropský sociální fond; programovací období; národní projekty v Jihočeském kraji.; European Union regional policy; structural funds; European social fund; programming periods; nation projects in the South Bohemian region.