Cestovní ruch a rekreace ve vybrané oblasti Šumavského podhůří - Horejšová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo zhodnotit současný stav cestovního ruchu na území Šumavy - Strakonic a části Prachatic. Objasňuje se zde vhodné využití předpokladů rozvoje cestovního ruchu, posuzuje se struktura návštěvníků, tedy kdo tyto lokality navštěvuje, jak často, za jakým účelem, odkud, na jak dlouho, s kým, důvod, který ho k této návštěvě přivedl, jaký vztah má k dané oblasti a jaké atraktivity cestovního ruchu se nejvíce využívají. Práce se zabývá i analýzou, zda je kvalita nabízených služeb dostatečná a uspokojující a tudíž, zda vyhovuje požadavkům, které jsou v současnosti kladeny na cestovní ruch.
Tourism and recreation in selected area of Šumava foothills
Keywords: cestovní ruch; předpoklady cestovního ruchu; přírodní atraktivity; rekreační atraktivity; kulturně-historické atraktivity; tourism; conditions of tourism; natural attractiveness; recreational attractiveness; culturally historic attractiveness