Kurz Alfa jako nástroj evangelizace - Nápravníková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá otázkou evangelizace, konkrétně pak otázkou, jakým způsobem je dnes možné úspěšně evangelizovat. V úvodu se práce zaměřuje na definice pojmů. Poté se podíváme, jak je evangelizace chápána v různých církevních dokumentech. Rozebereme, jaké jsou úkoly evangelizace. Dále práce nahlédne na vznik sekularismu v českých zemích a jeho vliv na spiritualitu člověka. Představíme některé moderní evangelizační metody, mezi které patří kurz Alfa. V závěru se podíváme, jakým způsobem se naplňují výzvy papeže Františka v těchto kurzech. Práce si klade za cíl nahlédnout na kurz Alfa jako vhodný nástroj evangelizace v podmínkách současné české společnosti.
Alfa classes as a tool of evangelization
Keywords: kurz Alfa; evangelizace; sekularizace; moderní formy evangelizace; Alpha course; evangelisation; secularisation; modern forms of evangelisation