Dopravní gramotnost u vysokoškolských studentů jako nedílný předpoklad rozvoje cestovního ruchu. - Hátleová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce podrobně zkoumá úroveň dopravní gramotnosti u vysokoškolských studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Terénní dotazníkové šetření bylo realizováno ve třech ročnících, aby zde mohla být provedena následná komparace. Dpotazníky byly distribuovány ve druhém, třetím a čtvrtém ročníku oboru Obchodní podnikání.
Transportation literacy of university students as an important prerequisite for the development of tourism and travel movement.
Keywords: doprava; gramotnost; dopravní gramotnost; dopravní výchova