Změna krajinné struktury vlivem pozemkové úpravy - Hejman, Martin (Jihočeská univerzita, 2013)
V této bakalářské práci jsem se jako autor soustředil především na porovnávání a vyhodnocování změn krajinné struktury na vybraném katastrálním území s dokončenou komplexní pozemkovou úpravou. Srovnáváno bylo několik časových období. Především se jednalo o analýzu krajinné struktury ve stavu před projektem pozemkové úpravy, ve stavu projektovém a stavu realizačním. Mezi analyzované parametry patřilo srovnání land use, porovnání permanentní krajinné struktury a hustoty cestní sítě. Jako doplněk byl analyzován i historický stav krajiny, který představoval rok 1952. Podrobná analýza ukazuje vývoj krajinné struktury ve vybraném katastrálním území a vyhodnocuje dopad projektu komplexní pozemkové úpravy a realizaci projektovaných prvků na strukturu krajiny.
The change of the landscape structure due to land adjustment
Keywords: krajinná struktura; pozemkové úpravy; land use; landscape structure; land adjustment; land use