Amatérská poezie na internetu jako výsledek volnočasové aktivity - Pešoutová, Ingrid (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá vztahy mezi volným časem, amatérskou poezií na internetu, hrou a vybranými kompetencemi. První kapitoly jsou věnovány vymezení pojmu volnočasu a k němu se vztahující participaci. Následuje charakteristika zájmového vzdělávání a člověka jako subjektu zájmového vzdělávání. Další části práce náleží definicím poezie a hry a pokusu nalézt jejich společné znaky. Následně se práce zabývá významem hry a poezie v životě člověka. Tato práce definuje pojem amatérský literární web, mapuje a představuje současné dostupné české amatérské literární weby. Poslední část se zabývá vybranými kompetencemi, tj. volnočasová a literární kompetence.
Amateur Poetry on the Internet as a Result of Leisure Activity
Keywords: Volný čas; participace; poezie; hra; amatérský literární web; digitalizace; internet; klíčové kompetence; literární kompetence; volnočasová kompetence; rozvoj osobnosti.; Leisure; participation; poetry; play; amateur literary web; digitization; internet; key competencies; literary competencies; leisure time competencies; personality development.