Výpůjčky z angličtiny ve francouzské ekonomické terminologii - Fialová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Tématem této bakalářské práce jsou anglické výpůjčky ve francouzské ekonomické terminologii. První část se zabývá obecně výpůjčkou a procesem přejímání slov, integrací anglických výpůjček do francouzského jazykového systému pomocí fonetických a grafických modifikací. Ve druhé části pak pomocí etymologického slovníku a Mezinárodní fonetické abecedy analyzuje anglické ekonomické výpůjčky ve francouzštině a zamýšlí se nad jejich postavením v kultuře francouzského spisovného jazyka, respektive vztahem francouzštiny a angličtiny.
Borrowed Words from English in the French Economic Terminology
Keywords: výpůjčka; ekonomická terminologie; integrace; loan word; terminology of economics; integration