Návrh opatření podporujících rozvoj nízkoemisní pozemní mobility v ČR - Kutta, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomovou práci jsem vypracoval na téma ,,Návrh opatření podporujících rozvoj nízkoemisní pozemní mobility v ČR". Hlavním cílem bylo stanovit faktory působící proti rozvoji nízkoemisní pozemní mobility za pomocí webového dotazníku. Dále na základě zjištěných faktorů navrhnout opatření podporující rozvoj a zájem občanů o nízkoemisní mobilitu. Jako hlavní bylo stanoveno celkem osm faktorů: doba nabíjení vozidla, nedostatečná nabíjecí infrastruktura, pořizovací cena, nízký jízdní dosah, životnost baterie, nedostatek elektrické energie, ekologie výroby a nebezpečí vzplanutí baterií.
Proposal of measures supporting the development of low-emission land mobility in the Czech Republic
Keywords: Elektromobilita; pořizovací cena; nabíjení; elektrická energie.; Electromobility; purchase price; charging; electricity.