Systémy jakosti a hygieny a jejich odlišnosti - Hadáčková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2015)
V této bakalářské práci jsou popsány, zhodnoceny a porovnány nejznámější systémy jakosti a hygieny potravin. Práce definuje pojmy jakost a hygiena (bezpečnost) potravin a zaměřuje se na implementaci systému HACCP do potravinářského průmyslu. Dále se věnuje normám skupiny ISO používaným v potravinářství a zabývá se standardy uznanými GFSI, tedy standardem BRC a IFS.
Quality and hygiene systems and their differences
Keywords: Jakost potravin; hygiena potravin; HACCP; ISO; IFS; BRC; Food quality; food hygiene; HACCP; ISO; IFS; BRC