Monitoring stavu a úrovně znalostí o ochraně přírody u členů volnočasových kroužků a zájmových útvarů, orientovaných na přírodovědnou a environmentální výchovu - Hutař, Kamil (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zaměřuje na znalosti dětí od 11 do 16 let ohledně ochrany přírody, které navštěvují volnočasové kroužky a zájmové útvary zabývající se přírodovědnou a environmentální ochranou. Cílem práce bylo zjistit, jaká je úroveň znalostí dětí různých věkových skupin a také, jakou roli hrají vzdělávací a zájmové instituce, do kterých pravidelně docházejí. Respondenti jsou žáci základních škol, členové skautských oddílů a ostatních zájmových kroužků.
Monitoring level of nature conservation knowledge of leisure activities members and other natural, enviromental-oriented facilities
Keywords: Ochrana přírody; znalost; monitoring; enviromentální; přírodovědná; Nature conservation; knowledge; monitoring; environmental; science