Festival francouzského filmu v České republice - Kramářová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se věnuje Festivalu francouzského filmu, který má v České republice již svoji tradici.\\ První část práce je zaměřena na minulé ročníky festivalu a shrnuje jeho historii.\\ Zahrnuje i charakteristiku organizace, pojetí a cíle této filmové přehlídky. Náplní druhé části je zatím poslední loňský ročník, v pořadí již patnáctý. Analyticky pojednává o jeho programu, tvůrcích a jednotlivých filmech.\\ Poslední část shrnuje organizaci a způsoby propagace včetně partnerů a sponzorů festivalu. V závěru práce se nachází zhodnocení přínosu festivalu k šíření francouzské kultury v České republice.\\ Bakalářská práce obsahuje rozsáhlejší resumé ve francouzštině.\\
French Film Festival in Czech Republic
Keywords: francouzská kultura; Festival francouzského filmu v ČR; filmy; organizace; french culture; French film festival in CR; films; organisation