Využití metod prostorové analýzy dat pro hodnocení intenzity cestovního ruchu na Lipensku - Zágorová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je sofistikované zhodnocení intenzity využití oblasti Lipenska cestovním ruchem. Součástí práce jsou jak klasické metody hodnocení atraktivnosti jednotlivých destinací a potenciálu území pro jeho turistické využití (metody indexů), tak i moderní prostorové analýzy dat spole s jejich zpracováním v prostředí GIS. Vlastní analytická část slouží pro navazující doporučení dalšího (udržitelného) vývoje cestovního ruchu v oblasti.
Spatial data analysis utilization for intensity survey of the Lipno region
Keywords: region Lipensko; Lipenská nádrž; analýza; turistický produkt; Lipno region; Lipno water basin; analysis; tourist product