Spokojenost klientů s aktivizačními činnostmi v Domově pro seniory Mistra Křišťana Prachatice - Bauerová, Drahomíra (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce zjišťuje spokojenost klientů s aktivizačními činnostmi v Domově pro seniory Mistra Křišťana Prachatice. Teoretická část je věnována stárnutí, stáří, potřebám seniorů, domovům pro seniory a adaptaci v nich. Dále je zde charakterizována aktivita ve stáří a jejich podpora, motivace seniorů k aktivitám, jednotlivé aktivizační činnosti a jejich význam pro seniory. Praktická část obsahuje kvalitativní výzkum, který je zaměřen na spokojenost klientů s aktivizačními činnostmi. Bylo uskutečněno deset rozhovorů s klienty zařízení a dva rozhovory se dvěma zaměstnanci, kteří pracují v oblasti aktivizačních činností. Na základě výzkumu jsem stanovila následující hypotézu: Nejméně využívanou aktivizační činností v domovech pro seniory v České republice jsou výtvarné činnosti.
Satisfaction of Clients with Activation Activities in the Nursing home Mr. Křišťan Prachatice
Keywords: stáří; stárnutí; domovy pro seniory; aktivita ve stáří; aktivizační činnosti; age; aging; homes for the elderly; activity in old age; activating activity