Porovnání cen obvyklých a zjištěných u vybraných typů nemovitostí - Kratochvíl, Jakub (Jihočeská univerzita, 2017)
V této diplomové práci jsou v první části shrnuty přehledy pojmů a náležitostí týkajících se oceňování nemovitostí dle platného zákona a vyhlášky o oceňování. Důraz byl kladen především na specifika ceny obvyklé a ceny zjištěné a jejich porovnání. V praktické části bylo cílem provést místní šetření u vybraných nemovitostí ve zvolených lokalitách Pacov a Lukavec a dále bylo provedeno pečlivé ocenění dle metodiky pro určení ceny obvyklé a zjištěné a jejich výsledky porovnat.
The comparision of market values and detected values for selected types of real estates
Keywords: odhad; nemovitosti; oceňování; cena obvyklá; cena zjištěná; byty; estimate; property; valuation; market value; detected value; apartments