Prosociální chování u dobrovolníků - Štorková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce s názvem ,,Prosociální chování u dobrovolníků'' pojednává o dobrovolnictví, dobrovolnících a srovnává rozdíly v prosociálním chování dobrovolníků a běžné populace. Výzkum ověřoval dvě hypotézy: 1. Dobrovolníci se vyznačují vyšší mírou prosociálních tendencí a chování než lidé bez dobrovolnické zkušenosti. 2. Dlouhodobí dobrovolníci se vyznačují vyšší mírou prosociálního chování a tendencí než lidé s krátkodobou dobrovolnickou zkušeností. Obě tyto hypotézy byly potvrzeny.
Pro-Social behaviour of volunteers
Keywords: Dobrovolník; dobrovolnická činnost; motivace; prosociální chování; altruismus; empatie; pomáhání; Volunteer; volunteer activities; motivation; pro-social behaviour; altruism; empathy; help