Dvojjazyčná výchova dětí předškolního věku - Sobotková, Daniela (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce Dvojjazyčná výchova dětí předškolního věku se zaměřuje na fenomén, který je ve světě zcela běžný, ale v naší republice se rozšiřuje až v posledních desetiletích. Děti vyrůstající v prostředí, kde každý z rodičů hovoří jiným jazykem mají ve svém vývoji řadu specifik, ale i shodných momentů, stejně jako děti, které jsou vychovávány jako monolingvní. Tato bakalářská práce tedy mapuje zejména rozdíly, které bilingvní výchova dítěte přináší.
The Bilingual Education of preschool childern
Keywords: dvojjazyčnost; bilingvní výchova; vývoj řeči; strategie dvojjazyčné výchovy; bilingualism; bilingual education; evolution of speech; strategy of bilingual education