Slang členů České tábornické unie, z.s. - Vančurová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zabývá specifickou mluvou členů České tábornické unie, z.s. - nestátní neziskové české organizace věnující se práci s dětmi a rozvíjení tábornických dovedností. Teoretická část práce je zaměřena na definování národního jazyka a jeho útvarů a poloútvarů, zejména pak na vymezení slangu včetně možných způsobů tvoření slangových názvů. Jedna kapitola je věnována i samotné organizaci, a to její symbolice, historii, struktuře i aktuální činnosti. Praktická část analyzuje materiál získaný dotazníkovým šetřením.
Slang of members of Česká tábornická unie, z.s.
Keywords: Mluva; přezdívky; slang; slovotvorba; sociolekt; tábornictví; zájmové skupiny; Camping; interest groups; nicknames; slang; sociolect; speech; word formation