Venture capital fondy v České republice - Hubená, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první části práce vysvětluje pojem rizikový kapitál, nabízí definice pojmu a objasňuje možnosti využití rizikového kapitálu. Ukazuje, jak fondy vznikají, kdo je zakládá, jaká mají pravidla, co je jejich prioritami, jakým způsobem si svoje investice kontrolují a jak probíhá konečná fáze investice. Důraz je kladen na způsoby investování rizikového kapitálu, délku investičního procesu, množství poskytnutých prostředků a rizikovost investic. Druhá část práce se zabývá vybranými fondy, které jsou řádnými členy CVCA. Jedná se o Argus Capital Group Limited, Genesis Capital, KBC Private Equity, Enterprise Investors, Advent International a 3TS Capital Partners.
Venture capital funds in the Czech Republic
Keywords: rizikový kapitál; fondy rizikového kapitálu; private equity; investice; CVCA; venture capital; funds of venture capital; private equity; investment; CVCA.