Legislativní a ekonomický rámec akvizic a fúzí - Dudová, Radka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem bakalářské práce je problematika fúzí a akvizic. Práce je zaměřena na teoretickou část přeměny společností a na hodnocení ekonomické efektivnosti fúze podniků, která je dále zpracována na konkrétní společnosti. Hlavní myšlenkou bakalářské práce je zjištění, zda fúze podniků byla pro společnost přínosná či nikoli. Tato myšlenka je zkoumána a splněna hlavně pomocí metody hodnocení efektivnosti fúze a to pomocí ekonomické přidané hodnoty.
Legislative and economic framework of acquisitions and mergers
Keywords: Pacovské strojírny; přeměna společností; fúze a akvizice; Pacovské strojírny; conversion of the company; mergers and acquisitions