Testování žáků v německém jazyce na základní škole. - Kosobud, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem této diplomové práce je zjistit, zda úroveň jazykových znalostí německého jazyka u žáků základních škol v ČR stoupá, stagnuje či klesá a jaké faktory jejich znalosti ovlivňují. V teoretické části se budu zabývat problematikou testování žáků v Evropě a v ČR. Dále uvedu seznam všech dostupných standardizovaných jazykových zkoušek německého jazyka na úrovni A1 a A2 a porovnám mezinárodně uznávané zkoušky ?Fit in Deutsch? a ?Start Deutsch? s testem ČŠI ve školním roce 2012/2013. Ve výzkumné části se budu na základě testů zadaných v letech 2007, 2010 a 2013 zabývat vývojem jazykových znalostí němčiny u žáků na základních školách. Na základě výsledků testů a vyplněných dotazníků se budu snažit odpovědět na vytýčené výzkumné otázky a potvrdit či vyvrátit správnost vytýčených hypotéz a případně najít další faktory, které jazykové znalosti žáků ovlivňují.
Testing of pupils in German language at basic school
Keywords: Testování; test; výzkum; L2; L3; standardizované testy; nestandardizované testy; celoplošné testování; A1; A2; SERR; Multiple-choice; otevřené úlohy; objektivita; validita; psaní; poslech; čtení; mluvení...; Testing; test; L2; L3; standard assessment tasks; A1; A2; SERR; Multiple-choice; open-ended questions; non-standardized tests; objectivity; validity; writing; listening; speaking; reading...