Humpolecký spolek: Pěvecký spolek Čech a Lech 1862-1951 - Maděra, Jiří (Jihočeská univerzita, 2016)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá činností Pěveckého spolku Čech a Lech v Humpolci od roku 1862, kdy byl založen, až do přerušení jeho činnosti v roce 1951. Součástí práce je stručná historie města Humpolec, sloužící k zachycení společenského kontextu vzniku spolku. Dále je pozornost věnována organizaci a správě spolku během jeho činnosti nebo členským záležitostem. Rozebíráni jsou významní členové spolku z hlediska jejich původu a společenské aktivity, vlastní členská základna a kulturní a společenské aktivity.
Society of Humpolec: Singing society Čech and Lech 1862-1951
Keywords: spolková činnost; osobnosti; členové spolku; repertoár; dějiny Humpolce; pěvecký spolek Čech a Lech; activities of the club; personalities; members of the club; repertoire; history of Humpolec; musical club Čech and Lech