Tradiční a netradiční výtvarné techniky v MŠ - Cibuzarová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá otázkou, jaké výtvarné techniky používají paní učitelky z mateřských škol při práci s dětmi. Teoretická část je zaměřena na předškolní období dítěte, jeho fyzický a psychický vývoj. Praktická část se zabývá vyhodnocením dotazníku zaměřeným na výtvarné techniky, které používají paní učitelky v mateřských školách. Zda se drží osvědčených výtvarných metod nebo se pouštějí i do netradičních výtvarných technik. V přílohách jsou přiloženy netradiční výtvarné techniky.
Traditional and unusual art techniques in kinder garden
Keywords: předškolní dítě; netradiční výtvarné techniky; kresba; vývoj dítěte; Pre-school child; unusual artistic techniques; drawing; child development