New England's cultural and historical guide - Vokatý, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem mé bakalářské práce je vytvořit přehledného průvodce po severovýchodní části Spojených státu amerických zvané Nová Anglie. Práce je rozdělena do šesti hlavních oddílů, z nichž každý je dále rozdělen na stručně sepsanou historickou část a na část zabývající se jistou zajímavostí typickou pro každý stát Nové Anglie. V první kapitole je popsána historie státu Massachusetts a blíže pak hlavní město Boston. Druhý oddíl pojednává o státu Connecticut a o několika historických městech na jeho pobřeží. Dále se zaměřuji na stát Rhode Island a jeho přírodní dominantu, záliv Narragansett. Ve čtvrté části píši o státu New Hampshire. Pátá kapitola se zabývá státem Vermont a především pak výrobou javorového sirupu. A konečně závěrečný šestý oddíl je věnován státu Maine a jeho dominantě, majákům.
New England's cultural and historical guide
Keywords: Massachusetts; Boston; Connecticut; Rhode Island; New Hampshire; Maine; průvodce; Massachusetts; Boston; Connecticut; Rhode Island; New Hampshire; Maine; guide