Analýza vnitropodnikových účetních předpisů ve vybrané účetní jednotce - Houdek, David (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vnitropodnikových účetních předpisů ve vybraném subjektu. Tímto subjektem se stala organizace Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy v Hluboké nad Vltavou. K provedení této analýzy poskytla celkem 16 interních předpisů. Tyto směrnice jsou pro tuto organizaci významné, proto jsou důsledně využívány. Každý interní předpis byl nejdříve popsán a poté důkladně zanalyzován. Analýza se týká hlavně jejich komplexnosti a posouzení jejich aktuálnosti z hlediska platné české legislativy. Výsledkem je hodnocení a to takové, že tyto směrnice má tato organizace vytvořeny ve velmi slušné kvalitě. Ale i přesto jsem ke každé směrnici navrhnul několik doplnění. Též jsem nezapomněl navrhnout i zcela nové směrnice, které zatím tato organizace nemá vytvořeny.
Analysis of In-house Accounting Standards in Chosen Accounting Entity
Keywords: vnitropodnikové účetní směrnice; aktuálnost a komplexnost; analýza; in-house accounting standards; actuality and complexity; analysis