Hospodaření podniků v oblasti infrastruktury zdravotně orientovaného cestovního ruchu - Matoušková, Hana (Jihočeská univerzita, 2019)
Disertační práce je zaměřena na hospodaření podniků v oblasti zdravotně orientovaného cestovního ruchu. Hospodaření podniků je v ní pojato v širokém významovém kontextu, nejen jako již tradičně z hlediska finančních ukazatelů, ale i z pohledu strategického řízení podniků, a to v souvislosti s manažerskými kompetencemi. Cílem práce je posoudit hospodaření podniků v oblasti infrastruktury zdravotně orientovaného cestovního ruchu a navrhnout metody a postupy použitelné pro rozvoj zdravotnictví jako celku bez nutnosti navyšování zdrojů financování a navržení možného modelu pro udržitelné fungování podniků působících v oblasti zdravotně orientovaného cestovního ruchu.
Business management of health-oriented tourism infrastructure
Keywords: hospodaření podniků; majetková struktura; hospodářský výsledek; poměrové ukazatele; zdravotně orientovaný cestovní ruch; systém zdravotní péče.; business management; property structure; economic result; ratio indicators; health oriented tourism; health care system.