WYSIWYG editor pro výuku OOP v Javě - Chovanec, Adam (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce je o vytvoření výukového programu, který umožní uživateli lépe porozumět principům OOP a Javě samotné. Jedná se spíše o praktickou část práce, kde výstupem bude samotný program. Hlavní složkou tohoto programu je intuitivnost a možnost tvořit si za pomoci grafických prvků vlastní struktury. Teoretická část by se zaobírala principy OOP. V současné době není moc programů pro začínající programátory, ale co je hlavní, nedokážou myslet objektově. Proto by mohl právě tento program pomoci přimět studenty myslet jinak.
WYSIWYG editor for teaching OOP in Java
Keywords: WYSIWYG editor; UML; program; výuka; Java; objektově orientované programování; ICT; grafické uživatelské prostředí; WYSIWIG editor; UML; program; teaching; Java; Object Oriented Programming; ICT; graphic user interface