Pozdně gotická poutní kaple sv. Wolfganga v Hnanicích u Znojma - Malíková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Text bakalářské práce se zabývá stavebními dějinami pozdně gotické poutní kaple sv. Wolfganga v jihomoravské vsi Hnanice nedaleko Znojma. Zaměří se i na historické okolnosti výstavby a funkce poutního kostela. Po popisu exteriéru i interiéru kaple se věnuje kamenickou výzdobou a skulpturami na různých částech stavby. Důležitou částí práce tvoří také shrnutí dosavadních poznatků a slohových, případně autorských souvislostí hnanické kaple s moravskou a rakouskou (vídeňskou) pozdně gotickou sakrální architekturou.
The Late Gothic pilgrim chapel of Saint Wolfgang in Hnanice near Znojmo
Keywords: Kostel sv. Wolfganga v Hnanicích u Znojma; Hnanice; kostel sv. Wolfganga; pozdní gotika; St. Wolfgang Church in Hnanice near Znojmo; Hnanice; St. Wolfganga Church; Late Gothic.