Srovnání dvou českých překladů románu Persuasion od Jane Austenové - Červáková, Terezie (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním dvou překladů anglického románu Persuasion, který napsala Jane Austenová. Prvním překladem je Anna Elliotová od Evy Ruxové a tím druhým je Pýcha a přemlouvání, který vytvořila Eva Kondrysová. Oba překlady od sebe dělí časový rozdíl třiceti devíti let. Další odlišností je i přístup obou překladatelek k překladu. Tato bakalářská práce se zabývá lexikální, morfologickou, syntaktickou a sémantickou rovinou a porovnává dané úseky textů.
Two Czech Translations of Jane Austen's Persuasion
Keywords: Jane Austenová; Persuasion; Eva Ruxová; Eva Kondrysová; Anna Elliotová; Pýcha a přemlouvání; Jane Austenová; Persuasion; Eva Ruxová; Eva Kondrysová; Anna Elliotová; Pýcha a přemlouvání