Problematika hygienických návyků u levorukých žáků na 1. stupni ZŠ - Mrhová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce s názvem Problematika hygienických návyků u levorukých žáků na prvním stupni ZŠ se zaměřuje na zjištění současné úrovně dodržování návyků souvisejících se psaním. Práce je členěna na teoretickou a výzkumnou část. Teoretická část pojednává o pojmech souvisejících s tématem práce. Výzkumná část se zabývá analýzou hygienických a pracovních návyků u levorukých žáků v prvních, druhých a třetích třídách na prvním stupni ZŠ. Cílem je zmapovat problematiku psaní levorukých žáků a naznačit možnosti dalšího obohacení jejich výuky.
The issue of hygienic habits of left-handed pupils at the first grade
Keywords: lateralita; leváctví; hygienické a pracovní návyky při psaní; levák a psaní; laterality; left-handedness; hygiene and work habits during writing; left-handed and writing