How is the Traditional Canadian Value of Volunteering Surviving? - Troup, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této diplomové práce je otestovat a následně vyvrátit či potvrdit hypotézu, že kvůli neustálému přílivu imigrantů do Kanady, nevydrží dobrovolnictví do budoucna ve své současné podobě. Ve své teoretické části se bude práce zabývat definováním pojmů a klasifikací dobrovolnictví, jelikož se jedná o strukturovanou činnost, která má svá vlastní pravidla a politiku. V následující kapitole je popsaná historie dobrovolnictví a to nejenom v Kanadě, jelikož dobrovolnictví je dlouhá anglosaxonská tradice, kterou s sebou přinesli do Kanady britští a francouzští osadníci. Poslední kapitola je věnována současné situaci dobrovolnictví v Kanadě zahrnující profil kanadského dobrovolníka a možné současné hrozby. Praktická část se zakládá na dotazníkovém průzkumu provedeném v akademické obci torontské York University a analýze odpovědí. Tento průzkum se stal společně s mou návštěvou torontského veletrhu dobrovolnictví v roce 2011 a hloubkovým rozhovorem hlavním zdrojem pro srovnání praxe s teorií.
How Is the Traditional Canadian Value of Volunteering Surviving?
Keywords: dobrovolnictví; Kanada; Toronto; diverzita; imigranti; komunity; rasy; menšiny; etnika; kultury; volunteering; Canada; Toronto; diversity; immigrants; communities; races; minorities; ethnics; cultures