Numerusvariation deutscher Substantive. Eine korpusgestützte Fallstudie am Beispiel von Embryo, Konto, Risiko und Torso. - Stehlíková, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je provést analýzu čtyř německých substantiv za pomoci korpusu DeReKo a jeho nástroje COSMAS II (Corpus Search, Management and Analysis System). Teoretická část se věnuje problematice korpusové lingvistiky a tvoření plurálu německých substantiv, především substantiv cizího původu. V praktické části se autorka zabývá analýzou substantiv Embryo, Konto, Risiko, Torso, kde se především soustředí na sémantickou a diatopickou distribuci těchto slov.
The plurals in selected German nouns. The corpus supported case study with examples of Embryo, Konto, Risiko and Torso.
Keywords: Korpuslinguistik; Korpus; Pluralbildung; deutsche Fremdwörter.; corpus linguistics; corpus; plural formation; German foreign words.