Studium predace hnízd rákosníka obecného (Acrocephalus scirpaceus) pomocí umělých hnízd - Rohelová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo na vybraných lokalitách Třeboňské pánve zjistit míru predace vajec rákosníka obecného (Acrocephalus scirpaceus) pomocí umělých hnízd s atrapou vejce a křepelčím vejcem. Další součástí práce bylo posoudit faktory, které mohou mít na predaci vliv (vzdálenost volné hladiny od umělého hnízda, hloubka vody pod hnízdem a vzdálenost od nejbližšího stromu).
The study of nest predation of reed warbler (Acrocephalus scirpaceus) using artificial nests
Keywords: rákosník obecný (Acrocephalus scirpaceus); hnízdní predace; faktory ovlivňující hnízdění; Eurasian Reed Warbler (Acrocephalus scirpaceus); nest predation; factors influencing nesting