Argumentační a strukturní analýza reklamních tiskovin francouzských a českých cestovních agentur - Hůlová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou reklamních tiskovin lyžařských středisek. Práce je rozdělena na část teoretickou, která představuje charakteristiky reklamního diskurzu, a část praktickou, která se věnuje analýze francouzských a českých cestovních katalogů, brožur a prospektů. Analýza se zaměřuje na jazykové prostředky, jejichž užití je typické pro reklamní diskurz.
Structural and Argumentative Analysis of the Advertising Materials created by French and Czech Travel Agencies
Keywords: analýza diskurzu; reklamní diskurz; argumentace; persvaze; katalog cestovních kanceláří; brožura; prospekt; discourse analysis; advertising discourse; argumentation; persuasion; travel agency catalogue; brochure; leaflet