Spolupráce vybraných zdravotnických pracovníků při výkonu zdravotnického povolání - Mášková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Téma diplomové práce se dotýká problematiky spolupráce a komunikace v pracovním týmu. Cílem diplomové práce bylo zmapovat, jak hodnotí spolupráci v týmu vybraní zdravotničtí pracovníci. Dalším cílem práce bylo zmapovat pohled pacienta na spolupráci zdravotnických pracovníků a zjistit možnosti jeho zapojení do ošetřovatelské péče. Při výzkumném šetření byla použita kvantitativní metoda. Pro tuto část výzkumu bylo stanoveno pět hypotéz souvisejících s tématem. Pro šetření v oblasti pohledu pacienta na poskytovanou péči byla použita kvalitativní metoda. Výsledky práce lze využít v praxi jako zdroj informací o aktuálních nedostatcích ve spolupráci jednotlivých pracovníků při výkonu povolání.
Cooperation of Selected Health-service Workers in Performing of Their Occupation
Keywords: Komunikace; ošetřovatelství; spolupráce; tým; Communication; cooperation; Nursing; team