Historie českobudějovického pěveckého spolku Liedertafel - Türková, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této diplomové práce je zdokumentovat, jak vznikl českobudějovický německý pěvecký spolek Deutsche Liedertafel in Budweis, jak se uplatnil ve společenském dění na Českobudějovicku i v jiných částech. V úvodních kapitolách nastiňuji historické a společenské podmínky vzniku a vývoje spolkového hnutí obecně a specifika jižních Čech, poté následuje historie spolku. Ta je rozdělena do několika kapitol, v nichž se zabývám aktivitami spolku od jeho založení, jeho repertoárem, popisuji vystoupení, jichž se účastnil, a akce, které pořádal.
History of the Budweiser glee club Liedertafel