Multikulturalismus a menšiny se zaměřením na integraci imigrantů v České republice - Fryč, Vladislav (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá fenoménem migrace jako globálního problému, problému Evropské unie i České republiky. Na začátku práce je zařazena charakteristika multikulturalismu a jiných pojmů, které souvisí s integračními přístupy a multikulturalismem. Hlavní část práce se týká přístupu k integraci imigrantů v souvislosti s Evropskou unii a integrací imigrantů ze strany státu, společnosti, komunit cizinců i nestátních neziskových organizací v rámci České republiky. Praktická část práce obsahuje popis projektu, který se zaměřuje na integraci imigrantů v České republice na trh práce apod. Součástí projektu jsou ukázky sociální práce s vybranými cizinci. Projekt považuji za vhodnou ukázku možností a problémů v integraci imigrantů v České republice.
Multiculturalism and Minorities with a View to the Integration of Immigrants in the Czech Republic.
Keywords: Klíčové pojmy: globalizace; multikulturalismus; integrační přístupy; integrace imigrantů v Evropské unii / v České republice; projekt Evropské unie; Key terms: globalization; multiculturalism; integrative accesses; immigrant integration in the European Union/ in the Czech Republic; EU project