Rozpočet stavby domu - Hobizalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je sestavit optimální rozpočet stavby rodinného domu. Nejsou v ní rozebírána možná technická řešení, ale je založena na stavební dokumentaci konkrétního rodinného domu. Práce se zabývá zejména problematikou výběru optimálního dodavatele jednotlivých materiálů. První část se zabývá základy rozpočtování ve výstavbě. Dále jsou rozebrány matematické metody vícekriteriálního rozhodování, které jsou v práci využívány k výběru optimální varianty vzhledem k předem stanoveným kritériím výběru. Aplikace těchto metod na výše zmíněný problém výběru dodavatele materiálu vede k výběru varianty, která je nejvýhodnější z pohledu investora. Nejprve je vybrána nejlepší nabídka pro každý z materiálů. Následně je na základě výsledků analýzy sestaven očekávaný položkový rozpočet stavby.
Preparing a home construction budget
Keywords: optimální rozpočet stavby; analýza nabídek; vícekriteriální rozhodování; optimal construction budget; offers analysis; multiple-criteria decision-making