Prostorové aspekty vybraných forem cestovního ruchu na Moravě - Francová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce bylo zhodnotit prostorové aspekty vybraných forem seniorského cestovního ruchu na Moravě za použití nejrůznějších metod. Za tímto účelem bylo provedeno nejprve vymezení území, dále vybrány formy (golfový, lázeňský, wellness a kulturně-historický cestovní ruch), sestavena databáze pro výpočty a analýzy v programu ArcGIS a poté definovány návrhy na další rozvoj.
The Spatial Aspects of Selected Forms of Tourism in Moravia
Keywords: geografické informační systémy; seniorský cestovní ruch; prostorová analýza; geographical information systems; senior tourism; spatial analysis