Obsah předškolního vzdělávání v ŠVP PV - Niebauerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Ve své bakalářské práci se zabývám vývojem obsahu předškolního vzdělávání v kontextu vzdělávání předškolních dětí v českých zemích od doby J.A. Komenského až po současnost. V teoretické části se zaměřím na vývoj obsahu předškolního vzdělávání od J. A. Komenského až po současný Rámcový program pro předškolní vzdělávání. V praktické části se zaměřím na obsahovou část Školního vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání. Popíšu různé činnosti (například pohybové hry, básně, říkanky, písně, pohádky), které jsou rozdělené do devíti integrovaných celků. Činnosti popsané v bakalářské práci jsem vyzkoušela s dětmi, během mé praxe na Vysoké škole v Českých Budějovicích a v místě bydliště, v Sepekově.
Content and forms of pre - school education in the School Education programme
Keywords: Klíčová slova: Obsah předškolního vzdělávání; roční období; vhodné činnosti; Rámcový vzdělávací program; Key words: content of the pre school education; seasons; appropriate activities; Framework Education Programme