Měření meteorologických veličin - Bezděka, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce obsahuje 95 stránek a 41 stránkovou přílohu. Práce obsahuje obrázky, tabulky a barevné grafy. V práci a v příloze jsou uvedena data, která jsou zpracována do tabulek a z tabulek jsou vytvořeny grafy. Dále práce obsahuje interní materiály poskytnuté Českým hydrometeorologickým ústavem v Českých Budějovicích 7, Antala Staška 1177/32 a také data ze dvou amatérských stanic s polohou v Českých Budějovicích a Hluboké nad Vltavou. Cílem práce je vysvětlit a popsat měřící přístroje a metody používané v meteorologii. Další náplní práce je porovnat výsledky získané z profesionální meteorologické stanice se stanicí amatérskou.
Meteorological quantities measurement
Keywords: historie meteorologie; složení atmosféry; meteorologické stanice; meteorologické veličiny; meteorologické staniční přístroje; měření teploty; měření srážek; předpověď počasí; history of meteorology; composition of atmosphere; meteorological stations; meteorological quantities; meteorological station apparatus; thermometry; ombrology; weather forecast