Využití kulturních zařízení v rozvoji cestovního ruchu na příkladě vybraných muzeí v městě Písek - Šebková, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zaměřuje na využití kulturních zařízení v rozvoji cestovního ruchu na příkladě vybraných muzeí v městě Písek. Zabývá se zejména Prácheňským muzeem v Písku. Diplomovou práci tvoří několik částí. První představuje literární přehled, který obsahuje teoretické podklady pro následující praktickou část. Další částí je analýza nabídky cestovního ruchu v regiéonu Písek a analýza poptávky po cestovním ruchu na Písecku, kterou tvoří marketingový výzkum návštěvníků Prácheňského muzea a profil návštěvníka regionu sestavený na základě výsledků marketingových výzkumů provedených městem Písek. Na základě těchto analýz je sestavena SWOT analýza Písecka, která popisuje situaci v regionu. Všechny tyto části sloužily jako podklady pro vypracování poslední části, a to předpokladů rozvoje cestovního ruchu s využitím muzeí v městě Písek.
A usage of cultural facilities in tourism development on case of selected museums in Písek
Keywords: cestovní ruch; kulturní cestovní ruch; region Písek; nabídka cestovního ruchu; poptávka cestovního ruchu; kulturní zařízení; muzeum; galerie; komunikace; kooperace; inovace; SWOT analýza; produkt; marketingový výzkum; tourism; cultural tourism; region Písek; tourism offer; tourism demand; cultural facilities; museum; gallery; communication; cooperation; innovation; SWOT analyse; product; marketing research