Formy práce s rizikovými skupinami mládeže v rámci západních Čech - Jindrová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice rizikového chování mládeže. Cílem bakalářské práce je popsat jaké formy práce využívá sociální pedagog a jaké metody a možnosti má sociální pedagogika v práci s rizikovou mládeží. Teoretická část se zaměřuje na sociální pedagogiku jako obor, na její pojetí a předmět. Dále je charakterizována profese sociálního pedagoga, jaké má kompetence a v jakých oblastech by mohl působit. V praktické části bakalářské práce byla zvolena metoda dotazování, kvantitativní přístup. Byl osloven určitý počet zaměstnanců různých institucí, orientujících se na rizikové chování mládeže a na tomto základě bylo zjištěno, jakým způsobem s ní pracují.
Forms of work with risk groups of young people in West Bohemia
Keywords: Sociální pedagogika; sociální pedagog; kompetence; riziková mládež; prevence; sociální služby.; Social Pedagogy; Social educator; authority; youth at risk; prevention; social services.